Ny i huset?

Praktisk information för dig som är nyinflyttad i vårt hus
Du ska känna dig välkommen till vår förening! Du har flyttat till ett fint hus i ett trevligt område. Det är lätt att trivas här. Här får du lite praktisk information som är bra att veta.

Bifogat det här brevet finns en nyckelkvittens som du ska skriva på och lägga i föreningens brevlåda. Kontrollera att du fått alla nycklar från förre ägaren. Porttelefonen är kopplad till din egen telefon. För detta ändamål måste du till styrelsen anmäla det telefonnummer du vill koppla. Lapp om detta kan du lägga i vår brevlåda. När porttelefonen är kopplad använder du * för att släppa in dina gäster.
Funderar du på att renovera eller hyra ut din lägenhet? Föreningen ställer vissa krav och du måste alltid ha styrelsens godkännande i dessa ärenden. Tänk på att ha lite framförhållning då styrelsen har ett möte i månaden.

Vi har en förnämlig källsortering som tar emot det mesta, dock inte riskavfall (målarfärg, lösningsmedel o.s.v.) och vitvaror. Detta får du ta hand om själv. Tänk på att grovsoprummet är på andra sidan av huset, så ställ inte grovsopor i rummet för källsorteringen. Vi har en sopkarusell som fördelar de hushållssopor du slänger ned i sopnedkasten. Tänk på att alltid slänga soporna i förslutna påsar i lagom storlek. Annars riskerar maskinen att fastna, vilket kräver en inte så rolig manuell insats. Har du bil och söker en parkering? Se på anslagstavlan för vem som ansvarar för vår parkeringskö. När du ska tvätta, glöm inte att det är tvåtimmarspass fr.o.m. kl. 16. Detta innebär att du delar tvättutrymmet med nästkommande tvättpass och därmed inte kan låsa dörren. Du får inte färga tvätt i våra maskiner.

Är det något som inte fungerar? Det som är innanför lägenheten får du lösa på egen hand och det som är utanför är föreningens ansvar. Tala med någon i styrelsen om du är osäker. Får du inte tag på någon i styrelsen i ett akut läge, är det viktigt att du själv tar tag i problemet så att skadan inte förvärras. Vi kan i efterhand reda ut ansvarsfrågan. Naturligtvis kan det bli så att du själv får betala hela eller delar av det. För ett extra skydd rekommenderar vi dig att ta en bostadsrättsförsäkring.

I vår förening gör strävar vi efter att ha rimliga avgifter. Vi gör detta på många sätt och ett av dem är att göra en del arbete själv. Bonus med detta upplägg är att det skapar engagemang, vilket gör det roligare att bo i huset. Du kan bidra på många sätt. Ett är delta på någon av våra städdagar. Ett annat är att ta små uppdrag, löpande eller enstaka. Det finns ständigt en liten hög att ta ur! Känner du att du vill bidra? Hör av dig till någon i styrelsen!

Vill du ha koll och vara med att påverka? Delta på vår årliga stämma i april. Då presenteras en årsredovisning för genomlysning av ekonomi och förvaltning. Eventuella frågor av särskild vikt diskuteras, t.ex. en motion. Motion bör vara anmäld till senast mitten av mars. Vidare utses styrelse, revisorer och valberedning. Totalt handlar om ett ideellt engagemang för 10-12 medlemmar från husets 64 lägenheter.
Hoppas du snabbt kommer till rätta i din nya lägenhet. Med vår trafikerade entré ses vi säkert snart i trapphuset!
Välkommen!
Från oss som bor här